Culinaire rondrit

begin april tot eind oktober

vrijdag of zaterdag

14u tot 22u


10-23 personen


Stel zelf je CuliRoad samen:


  • Startshot
  • Culturele geheimen Scheldeland
  • Wijngoed Fortune of naar de Kerk
  • Geitenkaasmakerij of Chocolatier
  • Heirmanklok of Stokerij met tasting
  • All-in diner















CuliRoad culinaire rondrit


Vanaf begin april tot eind oktober organiseert CuliRoad culinaire rondritten voor mensen die houden van cultuur, lekker eten en drinken. We nemen families, collega’s of vrienden graag mee voor een ritje in onze uiterst exclusieve Volkswagen busjes uit de jaren ’60.


We starten om 14u op de parking van stokerij Rubbens te Wichelen. Om de sfeer erin te brengen wordt het startshot gegeven met een superlekker (geheim) brouwsel van mijn vrouw Nancy.


Dan mogen jullie instappen in onze stuk voor stuk zeer unieke en originele Volkswagen busjes. We maken een ritje door het prachtige platteland van Wichelen, Overmere, Lokeren, Kalken, Kwatrecht, Wetteren en het mooie Schellebelle. In totaal ongeveer een 50-tal kilometer. Onderweg vertelt de chauffeur je meer over de kleine culturele geheimen van het Scheldeland. We bezoeken in totaal drie ambachtelijke en kleinschalige bedrijven, telkens is er een rondleiding voorzien en mogen jullie proeven van hun unieke producten!


wijngoed Fortune In den Bouw


‘In den Bouw’ groeide uit van een typisch volkscafé tot een ontmoetingsplaats van kunstenaars. De stallen deden dienst als tentoonstellingsruimte en galerij. Gezien het authentieke karakter was In den Bouw ook een toeristische trekpleister en is het beschermd als monument sinds 2004. Jammer genoeg werd dit uniek erfgoed een aantal jaren geleden gesloten, maar dit jaar anno 2024 komt estaminet In den Bouw weer tot leven! Filip heeft den Bouw eigenhandig opnieuw opgebouwd zoals de herberg in 1865 geweest is, en ja hoor opnieuw met Leuvense stoof! Dit kunnen we tijdens onze CuliRoad niet zomaar laten passeren. Als we stoppen worden we met wijn of vers appelsap getrakteerd door Filip van wijngoed Fortune, want wie kan het beter uitleggen dan de wijnbouwer zelf. In 2015 werd de aanleg van zijn eerste wijngaard gerealiseerd. In 2018 hadden ze een eerste wijnoogst, die in 2019 resulteerde in een eerste botteling van een witte en rosé wijn. De wijngaarden zijn gelegen in de voormalige wijk Fortune, op het grensgebied van Kalken en Beervelde, evenals de vinificatie, van druif tot wijn wordt alles lokaal geproduceerd.


of naar de Kerk


Op het platteland had je in de jaren zestig niet alleen veel boerderijen maar ook veel kerken. En ja op jullie CuliRoad gaan we er eentje bezoeken, niet om te bidden, nee dat is voor een andere keer. We bezoeken een kerk die uniek is in Vlaanderen en we gaan proeven van hun natuurlijk artisanale frisdrank of van in de kerk gebrouwen bier in de naam van de vader, de zoon of de heilige geest. Amen.


geitenkaasmakerij


In de wijk ’t Lammeken werd in 1985 gestart met een geitenboerderij. Op de toenmalige oude hoeve werd alles aangepast voor het melken van geiten. Momenteel telt de boerderij 100 melkgeiten die dagelijks zorgen voor verse geitenmelk. De geiten worden tweemaal per dag gemolken. Alle geitenmelk die geproduceerd wordt op de boerderij wordt dagelijks verwerkt tot ambachtelijke geitenkaas in de kaasmakerij. Niet alleen kaas maar ook geitenyoghurt en geitenijs behoren tot het aanbod. Vooral mensen met een koemelkallergie vinden er een gezond alternatief. Monique en geitenboer Peter vertellen heel graag over hun boerderij, de geiten en hoe ze tot hun lekkere geitenkazen komen. Proeven en beleven? Ja natuurlijk tijdens jullie CuliRoad!


of chocolatier


Beleef de kunst van chocolade in een atelier erkend door Gault Millau en met trots voorzien van het Handmade in Belgium-label. Met de beste cacaobonen en deskundige chocolatiers maken ze eetbare meesterwerken die traditie en innovatie combineren. De pralines zijn meer dan gewoon snoepjes, ze zijn een bewijs van onze toewijding aan kwaliteit en de kunst van het chocolade maken. Ervaar zelf het authentiek vakmanschap op jullie CuliRoad en proef de smaken die deze ambachtelijke creaties definiëren.


Heirmanklok


Of liever de Heirmanklok? Een astronomisch uurwerk van 8 op 4 meter, een parel uit Moerbeke-Waas! Edgar Heirman begon aan de klok te werken in 1938, in 1954 was de Heirmanklok klaar. Twee jaar later werd ze voor het eerst aan publiek voorgesteld. Ook daarna breidde Heirman zijn klok nog uit met zijpanelen, een sterrenhemel en een planetarium. Aanvankelijk bevond de klok zich in kasteel Walburg in Sint-Niklaas, waar hij werd ingehuldigd door koning Boudewijn op 4 november 1956.  Aanschouw de Heirmanklok waar kunst en techniek samenkomen en luister naar het fascinerende verhaal van Edgars zoon Eddy Heirman!


of stokerij


CuliRoad bezoekt stokerij Rubbens inclusief tasting "assortiment van Rubbens". De Jeneverstokerij Rubbens werd in 1817 gesticht te Zele. In 2008 verkocht de familie Rubbens de Rubbens-distilleerderij aan Dirk Beck, een boer in Sint-Gillis-Waas. Om meer capaciteit te hebben, verhuist de distilleerderij naar Wichelen in een bestaande vestiging, maar veel groter. Het doel van Dirk Beck is om de exploitatie van alcohol en landbouw te combineren. De granen geproduceerd door de boerderij kunnen door de distilleerderij worden gebruikt voor de productie van alcohol. Het residu kan weer op de boerderij worden gebruikt als voer voor de dieren. Dit maakt de cirkel rond.


honger


Om een leerrijke maar vooral ontspannende dag af te sluiten gaan we lekker eten, soep van de dag en een hoofdschotel naar keuze inclusief water, wijnen en frisdrank. Het einde is voorzien rond 22u.

De bedoeling van deze CuliRoad is om jullie terug te brengen naar de sixties door jullie te laten genieten van onze Volkswagen busjes en de dagelijkse stress en sleur te vergeten, om jullie letterlijk en figuurlijk te laten proeven van de lokale cultuur en om te eindigen met een fantastisch en voldaan gevoel.


Wij bieden deze CuliRoad aan voor minimum 10 en maximum 23 personen. Bij interesse graag een mailtje naar info@culiroad.be en heel graag tot binnenkort!



  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
Share by: